mandag, oktober 16, 2006

I Afrikas perle

Forrige tirsdag: forlater Kajas hus rundt halv fire. Setter kursen mot Torp og Sandefjord. Deretter Amsterdam. Deretter Entebbe, Uganda.

Nesten en uke siden dette- selv om det foles som en evighet da dagene fylles til randen med inntrykk. Vi er mostly welcomed overalt hvor vi kommer og menneskefrykten forsvinner i det store, vennlige smil sprekker opp i den ene ansiktet etter det andre. Ettersom min tid paa internett er kort skal jeg uttrykke meg i korthet.

Bodde forst pa et guesthouse. Ble derfra forflyttet til Sam (vaar kontatkpersons) hus. Det viser seg at der det er husrom er det hjerterom - i gar flyttet jeg og Ingrid til en vertsfamilie som er ubeskrivelig koselige (Isak og Ester med toaringen Benjamin( en herlig, liten propell forovrig)). For a si det som en ekte ugander: I feel blessed. Amen. Hallelu JA.

Strommen er av og paa som den lyster. Trafikksyltettoyet (jam) er en del av hverdagen. Det er varmt. Vi driver aa over oss opp paa aa vaere talmodige. Jeg tror Hakuna matata er et passende motto. Har deltatt paa bonnedag med FOCUS-staben og lekt til den store gullmedalje sammen med ugandiske barn (barneprosjektet, lordag). Jeg storkoser meg med maten, men fordoyelsessystemet har bedt om en tilvenningsfase. Overalt hvor vi gaar ropes det Mosongo (hvitt menneske) etter oss, og jeg faar tidvis folelsen av aa vaere meget beromt (uten at det egentlig er en saerlig god folelse).

Konkusjon dras her da tiden renner ut: jeg har det bra. Ser fram til aa bli bedre kjent med omgivelsene, menneskene og arbeidet vi skal gjore. Haaper alt star bra til hjemme.

Briefly in English.
I'm having a great time so far in Uganda. New impressions every minute, still everyone tells us that we are mostly welcomed. My hostfamily couldn't have been better. Really - they are wonderful. Guess there will be time to update more later.

3 kommentarer:

Marte sa...

iiiik! Åh, d va godt å høre fra d!! E savna d i massevis Aina Marie. Kan ikke du gi me adressa di por favor? I dag skal vi ha vår første portugisisk time! ojojo:) Moro! Du skal få adressa mi, men e tror e skal gi d den i Aracatuba, for breve når sikkert ikke fram til Curitiba før e e i Aracatuba;)

Stooooor stoooooor stooooooor supermillionfantastiskglaiduklem fra Marte:)

UTE avdelingen sa...

Hei flotte ugandiske jenta mi :-)

Kjekt å se at du har mulighet og litt tid til å komme deg på nettet. Spennende å få lese om din nye hverdag. Ser for meg den viltre to-åringen, og alle barna du lekte med på lørdag. Utrolig å kunne følge deg her hjemme fra.

Her er det slett ikke Afrika-varmt. Men jeg har vært tre dager på hyttetur med 2v. Vi har sjaua med ved, plukka sopp og funnet masse teger (bjerke-røtter) som vi skal bruke på verkstedet.

Idag har jeg handla overraskelser til Jo Vemund. Han skal sove her i natt, og jeg gleder meg til å kunne vekke ham på 18-års dagen. Har ellers jobba og kost meg på verkstedet idag. Det blir flere bilder med rekved og glass + masse smykker m skjell.

Innmari gla i deg. Tvi tvi med hverdagen der nede. Håper du og fordøyelsen finner ut av det med hverandre om ikke alt for lenge. Sånne uenigheter er noe dritt.

Varm klem fra Kajaqen

nina sa...

aina!!! juhu!! jeg baaare neeeevner det: savner våre bohnanza-kvelder!! det tar vi igjen senere!! gøy å høre hvordan det går!! snakkes:)
stor og god klem fra nina!!