mandag, februar 05, 2007

Møter med mennesker og mygg

Møter er noe vi har fått god trening på i det siste. Helgen som nettopp gikk inn i historien ble brukt sammen med FATT (Focus Associate Training Team) medlemene for å planlegge det kommende året meget omhyggelig. Beklagligvis var det tidvis urelevant og langtekkelig for en stakkars norsk STEM (Short Term Experiance in Ministry) arbeider, men hva gjør vel det når den aller siste delen var utrolig festlig? Er enden god er allting godt, og alt som var før ser ut til å komme i skyggen av den gode del.

Dette er hva jeg kaller plommen i en møtehelg:
En tidligere tysk katolikk med hippiebakgrunn og bred erfaring i østens mystikk delte sin livshistorie som spenner fra guru - til gladkristen (som vitner om jordbæris) - til en engasjerende mann som nå satt og farget Bibelen med leselyst. Helt herlig.

Etter å ha blitt proppen fulle av inspirasjon bar det videre til nok et møte - denne gangen på universitetet. Det er slutt på en viss streik og studentene er straks ferdig med sine eksamner (riktignok tar de seg en to ukers ferie, men etter det bærer det løs). Jeg, Ingrid og Faith (som er en ugandisk STEM arbeider) hadde tatt med oss noen bananer for å diskutere veien videre for Bibelgruppene sammen noen studenter. Jammen ser det ikke ut som om vi skal få til litt studentarbeid før vi vender hjem 12.april. Du verden så bra.

En liten historie om myggen - min kjære uvenn - til avslutning

"(...) Mosquito, she had said, had asked Ear to marry him, whereupon Ear fell on the floor in uncontrollable laughter. "How much longer do you think you will live?" she asked. "You are already a skeleton". Mosquito went away humiliated, and any time he passed her way he told Ear that he was still alive". (Things Fall Apart, Achebe Chinua)

Elsk deres fiender var det ikke slik?

4 kommentarer:

Dag Henning sa...

Halloooo! Jeg dumpa visst innom din blogg kan du si. Og da tenkte jeg; hvorfor ikke legge igjen nokre bokstaver litt sånn i hulter til bulter. Det ser ut som du har det knall i Afrika! Strålende! Ikke la for mange mygg bite deg samtidig. Evt prøv å se hvor lenge du holder ut før du slår... Vi snakkes kanskje en gang. Kos deg masse! hallabalais!

UTE avdelingen sa...

Hei Aina Marie.
høres vondt ut å sloss med mygg.... uansett bibelvers tror jeg aldri jeg vil tenke på å elske de krypene.
Kjekt dere kommer igang med student-arbeid!! det var jommen på tide.

vi fikk ikke direktekontakt lørdag . . håper du fikk sove og hvile ut :-)
Om du har lyst til å prøve web kamera og har anledning, så er jeg tilgjengelig sammen med småsøskna dine fra fredag til søndag.
Varm vinterklem fra Skien/Langesund -> her snør det, og det er meldt mer hvit nedbør de nærmeste dagene!!
Kajaqen

Marte sa...

Kjaere Aina.

For det forste: mygg er en fiende jeg ALDRI vil elske.

For det andre: 1000000000 Takkesitakks for et langt, faktisk 1 mnd langt brev - MED bilde. Det var saker!:D

For det tredje: SYKO saa bra bilde du tar!!! MAX imponert!!

For det fjerde: Dette har vi snakket om for det er en harpe. -og det er en kjole!

KJORTEL!!

Anonym sa...

heia Aina Marie! Knall aa se at du har det bra, virker veldig spennende! du tar utrolig bra bilder! knall! once you been to africa, you're in love!

det britiske folk hilser og haper du har det bra!

hilsen oystein