lørdag, desember 22, 2007

Pepperkakebaking II

Mitt forrige innlegg krever en (etterspurt) oppfølging. Grunnen til at jeg likevel har drøyet med skriv nummer to kommer etterhvert til å bli klart.

Jeg spoler tilbake til meg selv den dagen deigen nettopp var satt. Etter et par timer var utbakingens tid kommet. Jeg gikk, en smule forventningsfull, bort til kjøleskapet. Luket det opp. Tok den røde bollen ut. Smilte fornøyd da deigens farge så upåklagelig perfekt ut. Så oppdaget jeg at deigen var hard. Unormalt hard til pepperkakedeig å være. Tragediens innsikt innså jeg likevel ikke før noen minutter senere da jeg skulle varme den myk igjen og kjevle den ut. Den forble hard. Etterhvert smuldret deig-steinen også opp i deig-grus. Alt selvfølgelig til min store overraskelse og fortvilelse.

Hvorfor meg? Hvilket nederlag? Min egen eksprimentelle deig rett i vasken.

Kriseløsningen ble fort satt i verk. Bånn gass til nærmeste butikk som solgte (beklager å måtte innrømme det) ferdiglaget deig. Psykisk innstilt som vi var, både jeg og mine søsken, på å bake måtte vi ty til denne konserveringsmiddelens vei. Jeg vet dette høres ut som en unnskyldning - og det er det.


Stein-deigen ble maule-deig (samt et brett med noe som kan minne om (smuldrete) peppernøtter. Resten av den gikk i søppla.

Et nytt kritisk punkt kom da vi skulle sette opp pepperkake-julekrybben. Den var både bakt, pyntet og montert med kjærlighet.


Krybben før den fatale kjele-hendelse.

I det vi skulle til å ta et fornøyd skritt tilbake for å beskue kveldens verk, klarte jeg (!) å miste taket i kjelen så den fallt med en faretruende stor kraft mot den skjøre krybbe. Jeg ropte i fortvilelse, min søster løp skremt til seng mens min lillebror øste ut med kompliment da jeg (noe sint) reparerte krybbens tak som nå hadde fått en ny vri. "Dette ble jo mye bedre Aina Marie. Kom og se Randi - dette ble mye finere".

Når enden er god er allting godt.
Mulig at det stemmer i dette tilfellet i alle fall.


Krybbetak med vri

Nok en gang: GOD JUL.

4 kommentarer:

Kay Amund sa...

Bra updatet!
sønst også huset blei fint:)

Trukkje ikkje du blei sint ej, sku ha likt å sett d:P hehe

Håpe jula blir bra!
God Jul!
Stor klem

Marte sa...

Å så FANTASTISK, Aina Marie! Både bilda under, å historia om den smuldrete pepperkakedeiga:) Å den blei vakker, for tenk på alt arbeidet bak!:)

Stor klem!

taisotsubo sa...

Miss peperkake....specially after looking at your beautiful pictures!!
klem!!!

UTE avdelingen sa...

Hei Aina Marie...
Kjekt å lese bloggen din igjen. Hakke vært innpå her på en stund :-)
Fikk jo se den nydelige stallen in natura - når enden er god er mye godt.
Klem