tirsdag, desember 26, 2006

O jul med din glede...

...og barnlige lyst (eller er det barnslige? har alltid lurt paa det!)
Julemiddagen foor den ble middag.
Chapatibaking paa "kjokkenet"


Det er lillejulaften og Focus-plassen har kledd seg i sin finstas – klar til å gi fattige barn mat, morro og en grunn til å smile. Det er klart for barneprosjektets christmasparty.

Skoleuniformen er byttet ut med finklær og fra ”kjøkkenet” siver det ut matlukter som får små munner til å renne i vann – chapati, samosa, mzungopoteter (vanlige poteter) og tropiske frukter. Kyllingene som i går spankulerte rundt i et klasserom frityrstekes i en panne og kaken med den blå kremen står bortgjemt i en krok. Et festmåltid som skal fortæres når dansingen, underholdningen og latteren tar en pause. Barnas andre hjem flyter over av julestemning.

Det blir et høydepunkt – for dem sågar som for meg, og det er godt å kunne si at vi kommer til å være her helt fram til april. Likefullt kan jeg ikke annet en tenke på hva for en jul mine små lekekamerater går i møte når julefesten denne lille julaften er over? Er det noe mat hjemme? Er det noen hjemme? Et det noe hjem?

Det er da det blir halvveis bakvendt å sukke over mangelen på en norsk jul.

5 kommentarer:

Marte sa...

Saa fint det hoortes ut, Aina:) Jula mi kan egentlig beskrives slik:

jul = mat

punktum

neida, det hoorer ogsaa til vennskap, latter og varme:)

Koselig! Haaper du har det bra i hjertet ditt! Husk at jeg er glad i deg:)

Klem fra Marte;)

Marte sa...

Aa du forresten: Go tur til Kenya - du din heldiggris:)

Staar paa bloggen min at du skal reise i 1 time dit, tror d e lenger :P

heidaaa:Dv SAA gla i d!

UTE avdelingen sa...

Kjæreste Aina Mari`en min

Flott og innmari sterkt å lese om julefeiring med slum-barna. Du er langt langt vekk fra den små-gale norske jula nå, og jeg tror du vil ta med deg minner fra denne jula resten av ditt liv.

Her har heldigvis jeg (og Tove også) hatt en skikkelig hyggelig og meningsfull jul. Godt når en kan være sammen med mennesker en setter pris på, og være gode mot hverandre.

GLEDER meg til mer data og tlf kontakt, og ikke minst til møte i april.

LYKKE TIL VIDERE !

VARM KLEM fra mamma Kaja
<><

Anonym sa...

Kjære Aina Maria! Takk for julerapport og fine bilder. Her i det Rike Nord er det en vesentlig påminnelse om hva som egentlig betyr noe når det kommer til stykket. Fra Langesund med hvit rimfrost på bakken og to kalde grader ønskes deg et Nytt GodtÅr der nede sør for Ekvator! Klem fra Far.

Anonym sa...

Kjære Aina Marie !
Takk for at vi kan få føltge med i mange av dine opplevelser-- sikker på at det du får med deg vil ha betydning for deg hele livet som venter !
Det er nyttårsaften, mildvær og tåke og i går pøssregn. Veldig rar vinter i Norge. Takk for fine stunder sammen med deg det året som nesten er slutt. Vi hadde dine 3 søsken +mor og Tove her 2 juledag, og har møtt hele resten av vår flokk på Hønefoss dagen før.
Dette er dagen i Norge for storsløseri med raketter , tenk om det kunne vært omfordelt til mange av dem du møter.
Norske, men ikke kalde nyttårsklemmer fra mormor Aina og bf Jon