søndag, januar 07, 2007

Hompetitten, hompetatten til Kenya

Vi kjører buss mot Nairobi. Det er onsdag 27.desember og utenfor passerer eksotiske stråhytter forbi i skremmende stor fart. Gjeterene i grøftekanten lar blikket hvile på sine fem-seks kyr og under nabosetet ligger en høne og klukker bekymret. Jeg sitter derimot og er en smule bekymret for seteryggens ødelagte reguleringsmekanisme. Skal tro om det er noe igjen av kneskålene til den som sitter bak meg når vi når Nairobi?

Vi var sent ute med billettbestillingen og sitter bakerst i en buss som skal bruke de neste 14 timene på den hullete veien til Nairobi. Veien er humpete hei hvor det går, det humper og dumper i bussen vår. Opp og ned. Opp og ned. Men når sebraer og gaseller plutselig blir å se utenfor vinduet legges alle oppturer og nedturer på hattehylla. De norske busspassasjerene er i ekstase.

Vårt mål er Ezra-konferansen – en Bibelkonferanse som årlig holdes i regi av Focus Kenya på et universitet like utenfor Nairobi. Fra 29.desember til 3.januar skal vi tilbringe dagene sammen med et hundretalls studenter fra hovedsakelig Kenya. Konferansenes overskrift er hentet fra Det Gamle Testamentets bok Esra 7:10

”Esra hadde nemlig satt seg fore å granske Herrens lov, å følge den og å lære folket i Israel lov og rett. ”

På timeplanen er Bibelstudie, Bibelgrupper, et hav av seminarer, dramagruppe (!), sosialt samvær og møter. Programmet er relativt tettpakket og det er tidlig til sengs og tidlig opp av sengen. Men om en stakkars nordmann tidvis må trekke seg tilbake for å fordøye en smule eller to, er det både inspirerende og gjødslede å dykke ned i Guds ord.

Nyttårsaften ble feiret uten et eneste smell – men til gjengjeld med masse brus, kjeks, dansing og synging. Der nordmenn hvisker ordene når det blir snakk om synging – bruker afrikanere det nebbet de er gitt og synger av full hals.
Bussturen fra Nairobi til Kampala tar i overkant av 15 timer, og vi kommer oss trygt hjem ikke bare med et pass hvis stempelsamling begynner å bli betydelig, men også med nyvunnet kunnskap og et inspirert sinn. Et godt utgangspunktet for et nytt og blankt år.

2 kommentarer:

UTE avdelingen sa...

HEI Aina Marie :-)

Godt å se du er tilbake fra Kenya. Høres spennende ut med sebraer og antiloper utafor buss-vinduet. Her møter jeg ikke slike dyr, men på turene oppi skogen her ser jeg rådyr, og de er jammen grasiøse og fine de også.

Web-kamera er montert og fungerer her. Tenk om vi kunne snakkes en kveld. Mic`en har jeg dessverre ikke fått til å fungere enda, men msn med kamera er topp.

Klem fra mamma Kaja

Anonym sa...

Godt nytt år til deg fra oss to i KJERRVIKVEIEN.Vi gleder oss til du kommer hjem.Det er jo ikke såå lenge til.Idag var Eline t.Gro og jeg på generalprøven på Karius og Baktus. Gleder oss tll forestilling i morgen med 4 barnebarn. Det er så kjekt å lese nytt fra Afrika på bloggen din .Ha det godt, vi tenker på deg.Stor klem fra bestemor og bestefar